Vem är vi?

Vi som håller i spionvandringarna är journalisten Lena Breitner, fil kand i historia samt fil mag i ekonomisk historia, samt den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg.

Lena Breitner träffade sin första KGB-agent i mitten på 90-talet. Gunnar Ekberg gjorde det redan på 60-talet. Och förutom KGB-agenter har han även träffat en livs levande Stasi-agent. Ett av hans kodnamn var dykare (Taucher). Han kom hit till Malmö på 60-talet, men hade oturen att trilla rätt i armarna på svensk underrättelsetjänst. Det är bland annat om denne man och om den så kallade Holm Haase-affären som våra stadsvandringar handlar om. Personliga erfarenheter blandas med uppgifter ur svenska och utländska källor.

2009 gav Gunnar Ekberg ut sina memoarer ”De ska ju ändå dö – tio år i svensk underrättelsetjänst”. Lena Breitner skrev en roman om spionage, ”Romeo är död”, när hon gick på Författarskolan i Lund. Hon har tidigare gett ut boken ”OmTango – om ordlösa samtal, om konsten att kramas”.

Här har du en artikel Lena Breitner har skrivit i Magasinet Neo om flyktingarna på Östersjön. Här är en annan artikel om Stasichefen Markus Wolf. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s